În urma faptelor constatate la data de 22.09.2022, în judeţul Bihor, Situl Natura 2000 ROSCI0200, Platoul Vaşcău și în proximitatea sa, Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a depus două sesizări către Garda Forestieră Oradea și Garda Națională de Mediu- Comisariatul Judeţean Bihor.

Tāierile ilegale de pădure și complicitatea autoritaăților locale, care sunt în cârdășie cu hoții sau se fac că nu văd infracțiunile, trebuie să înceteze. Plus că e inadmisibil să găsești maldăre de gunoaie, în pădure, pe un domeniu aflat în proprietatea primăriei! Ne batem joc de aerul pe care îl respirăm și de cel pe care îl vor respira copii și nepoții noștri! Unde este Garda de Mediu? Cum permit autoritățile locale așa ceva? Sunt toți mână-n mână?

Voi face plângeri și interpelări, pentru că lucrurile nu trebuie să rămână așa. Încă o dată mi se confirmă ce important este să reușim să înființăm Procurorul Verde European. Le va fi frică să mai facă așa și astfel de fapte nu ar mai rămâne nepedepsite.

S-a cerut cercetarea tăierile ilegale și depozitele necontrolate de deșeuri din această zonă. Deputatul a solicitat să fie efectuate toate demersurile legale care se impun pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate.

Plângerile penale trimise către Garda Forestieră Oradea și Garda Națională de Mediu- Comisariatul Judeţean Bihor