Interviu acordat de Vlad Gheorghe, europarlamentar Renew Europe lui Ionel Lespuc, jurnalist Media9, despre rolul Europei în viața românilor și beneficiile aparteneței la familia europeană.

Cum ne ajută apartența României la Uniunea Europeană?

Apartenența României la Uniunea Europeană are un scop clar: creșterea nivelului de trai și integrarea într-o comunitate de valori comune. Acum, după 15 ani în UE putem observa efectele aderării, dar și piedicile peste care am dat.

Cu ocazia vizitei de lucru în județul Cluj, am discutat cu cetățenii despre rolul Europei în viața românilor și cum putem aduce Bruxelles mai aproape de București, de Cluj, de Gherla.

După cum știți, dezvoltarea urbanului mic și a ruralului se poate face prin accesarea fondurilor europene și a celor din PNRR. Ele sunt disponibile indiferent de culoarea politică, dar sunt strâns legate de voința și implicarea aleșilor. Iar lipsa interesului de care dau dovadă o parte dintre politicieni este un păcat care trebuie sancționat de comunitate!

Tocmai datorită acestei pasivități mi-am asumat rolul de intermediar între administrațiile publice și birocrația Uniunii Europene. Discut cu oamenii care vor să lucreze și propun proiecte cu urmări imediate pentru comunități. Sunt aici pentru că nu vreau să pierdem banii europeni!

 

VIDEO Fondurile europene salvarea României