Sub deviza din video Fără hoție la primărie – USR lucrează pentru oameni, Vlad Gheorghe, europarlamentar Renew Europe a stat de vorbă cu Anca Marcu, viceprimar USR în comuna Cojocna.  Discuția a vizat probleme românești, dar cu teme europene.

Zona rurală și orașele mici din România necesită o atenție mai mare din partea autorităților și a aleșilor locali. Dezvoltarea economică și prosperitatea comunităților locale nu depind doar de înțelepciunea celor care le conduc. Contează în aceeași măsură și capacitatea lor de revitalizare economică și socială. Fondurile Europene sunt unul dintre instrumentele prin care Uniunea Europeană poate să sprijine mediul rural și să ofere comunităților locale posibilitatea de a se dezvolta și de a prospera.

A fost o vizită de lucru prin care am vizitat comunitățile locale din zona Clujului. Am vorbit cu aleșii locali și am încercat să vin în sprijinul lor cu propuneri concrete și instrumente folositoare în activitatea acestora. Această vizită de lucru s-a axat pe necesitatea deschideri unor noi punți între comunitățile locale și membri ai Parlamentului European, ca astfel resursele financiare și de cunoștințe ale Uniunii europene să devină mai apropiate și mai ușor de accesat pentru zona rurală, a explicat deputatul USR Vlad Gheorghe

Gestionarea averii comunității locale și aducerea de investitori în satele și orașele mici reprezintă o necesitate. Doar astfel se poate asigura dezvoltarea lor și stopa depopularea localităților. Antreprenoriatul local și investițiile în micile afaceri sau agricultură sunt prevăzute în programele financiare ale Uniunii Europene. Rolul Parlamentului European este să ofere sprijin prin promovarea de proiecte legislative care să ajute și mai mult aceste comunități.

 

VIDEO Fără hoție la primărie – USR lucrează pentru oameni