Strasbourg: Dezbatere comună – Banca Europeană de Investiții – Banii europeni protejați de corupție – Discurs Europarlamentar Renew Vlad Gheorghe (06.07.2022).

Salut activitatea Băncii Europene de Investiții în ultimii doi ani de criză și mulțumesc președintelui BEI pentru asta. Apreciez deschiderea pentru colaborare. Avem nevoie de rezultate nu doar în rapoarte și în birouri, ci în comunitățile locale, unde cetățenii simt direct îmbunătățirea propriei vieți și capătă încredere în UE.

Apreciez procentul ridicat de investiții în mediu, biodiversitate și sustenabilitate. Schimbările climatice sunt deja aici – nu mai e timp să NU investim în proiecte verzi. Subliniez că banii europeni trebuie să fie protejați de corupție și fraudă. Colaborarea totală cu Parchetul European condus de procurorul șef Laura Codruța Kovesi este esențială.

O ultimă remarcă privind bunurile apropiaților lui Putin și Lukashenko. Nu finanțăm direct sau prin terți războaiele de la granița noastră. Ne așteptăm la raportare completă, respectarea fără excepție a sancțiunilor și oprirea imediată a legăturilor cu aceste regimuri și partenerii lor.

 

Banii europeni protejați de corupție

 

Citește documentul integral.