2021 trebuie să fie anul în care viețile revin la normal. Asta înseamnă inclusiv posibilitatea de a călători în siguranță – în țară și în străinătate. Turism în siguranță înseamnă şi economii puternice.

Aceasta a fost principala temă de discuție dintre europarlamentarul Vlad Gheorghe și Excelența Sa, domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România.

„Este esențial să ne îndreptăm atenția către turism și industria HORECA, puternic afectate de pandemie. Israelul este campion la vaccinarea anti-Covid19, iar România este pe locul 3 în Europa. Cetățenii noștri au dreptul să investească, să călătorească, să susțină economiile țărilor lor, deci pe noi toți. Iar noi avem datoria să le asigurăm infrastructura necesară”, a transmis europarlamentarul USR PLUS.

Ca membru supleant în Comisia pentru transport și turism a PE, Vlad Gheorghe a propus amendamente în sprijinul mobilității cetățenilor UE.

„Voi continua să promovez și să susțin orice măsură care ajută românii din țară și din diaspora să depășească pandemia generată de noul coronavirus”, a explicat politicianul USR PLUS.

În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat și despre cum putem să readucem în România numărul mare de turiști israelieni. Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turişti pentru România în ultimii ani. În 2019, peste 234.000 de turişti au venit din Israel la noi în țară în concediu şi pentru cumpărături.

Israel va atinge ţinta de vaccinare de 75% din populaţie în maximum 2 luni. Această realizare va reda libertatea cetățenilor și companiilor pentru reluarea activităților. Totodată, companiile israeliene investesc în România, iar foarte mulți români sunt angajați de încredere în Israel. Țările noastre sunt unite de o legătură istorică și au o excelentă colaborare.