Strasbourg: Situația actuală a cooperării UE – Moldova – Explicația votului pentru rezoluție a Europarlamentarului Renew Vlad Gheorghe (05.05.2022).

Locul Republicii Moldova este alături de România și de celelalte state membre: ÎN Uniunea Europeană. De aceea am votat pentru. Și voi susține orice acțiune care sprijină integrarea Moldovei și pe acest popor greu încercat.

Moldova merită din plin tot ajutorul european. Când avem grijă de vecinii noștri, avem de fapt grijă de noi. Suntem mai puternici dacă în jurul nostru și alături de noi sunt țări prospere, democrații solide, independente. Moldovenii, ca toți europenii trebuie să vadă Uniunea nu în conferințe sau discursuri, ci prin îmbunătățirea vieții lor de zi cu zi. Trebuie să investim mai mult în educație și infrastructură, să finanțăm și să protejăm presa liberă, să susținem economia și societatea civilă.

Nu putem pretinde că suntem lideri dacă ȘI acum ezităm. Europa nu poate permite ca Moldova sau alte state europene să fie șantajate cu gaz rusesc. Europa nu poate plăti în ruble. Europa nu poate fi intimidată sau amenințată. Acum este momentul să demonstrăm că suntem uniți. Că Europa contează, nu interesele, profitul sau prieteniile unui stat sau al altuia.

 

Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană

 Citește documentul integral.