Europarlamentarul Vlad Gheorghe cere introducerea unor reguli mai stricte privind etichetarea și autorizarea produselor comercializate online! Solicitarea vine după ce un raport al Congresului Statelor Unite ale Americii a scos la iveală prezența de metale grele în alimentele pentru bebeluși produse de patru mari companii.

„Aceasta nu este doar problema Statelor Unite ale Americii. O simplă căutare pe Internet arată că oricine poate cumpăra online mâncare pentru bebeluși produsă de o parte din companiile acuzate că permit prezența de niveluri ridicate de metale grele.

Este extrem de important pentru sănătatea noii generații. Nu putem permite ca produse care nu respectă standardele europene să fie puse la vânzare. Chiar dacă este vorba despre piața online.

Dacă pot fi cumpărate, atunci trebuie să fie sigure. Aceasta trebuie să fie regula. Nu doar ca europarlamentar, dar și din postura de părinte a doi copii consider că situația este inacceptabilă”, a explicat europarlamentarul USRPLUS.

Acesta a făcut referire la raportul publicat în SUA care vorbește despre niveluri periculoase de arsenic, plumb, cadmiu și mercur regăsite în alimente pentru bebeluși. Toate aceste metale sunt cunoscute ca având legătură cu declanșarea sau dezvoltarea cancerului și a bolilor cronice.

În plus, nivelurile ridicate de plumb și mercur din hrană pot afecta iremediabil creierul celor mici. Iar arsenicul și cadmiul se regăsesc în grupa 1 a produselor cancerigene, potrivit Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului.

Vlad Gheorghe a ridicat problema în Parlamentul European, în comisia specială pentru combaterea cancerului. Europarlamentarul spune că introducerea unor reguli mai stricte la nivel European ar putea garanta protecția copiilor de aceste substanțe periculoase.