Europarlamentarul USRPLUS Vlad Gheorghe, victimă a agresiunilor jandarmilor în dosarul 10 August, anunță o nouă cerere adresată DIICOT.

Deși săptămâna trecută Tribunalul București a emis decizie definitivă, europarlamentarul propune în dosarul 10 August – nouă cale de atac. De profesie jurist, Vlad Gheorghe îndeamnă victimele din dosar să solicite DIICOT ordonanța de clasare emisă inițial de către procurorul de caz în 26.06.2020.

”Motivarea judecătorului menționează acele aspecte de procedură pe care atât eu, cât și alți specialiști în domeniu le-am semnalat în toți acești ani de când dosarul 10 August a fost plimbat între instituții. Conform legislației în vigoare, orice decizie în dosar trebuie să fie comunicată părților interesate.  Adică inclusiv tuturor celor peste 800 de persoane care au depus plângeri pentru că la fel ca mine au suferit din cauza acțiunilor Jandarmeriei de la protestul pașnic de acum peste 3 ani. Or lucrul acesta nu s-a întâmplat, după cum am atenționat încă din 2020. Orice victimă din dosar care nu a primit, căreia nu i-a fost oficial comunicată ordonanţa de clasare are acest drept. Iar după ce îi este comunicată, are dreptul de a face alte solicitări conform procedurii penale, de a continua practic dosarul”, declară Vlad Gheorghe.

Dosarul 10 August - Nouă cale de atac

Dosarul 10 August – Nouă cale de atac

Nu este prima dată când europarlamentarul Vlad Gheorghe propune public acțiuni juridice în dosarul 10 August. El este una dintre cele mai active victime în această cauză. Gheorghe a înregistrat inclusiv o solicitare pentru urgentarea judecății, solicitare aflată la a 9-a amânare. Totodată, el a început încă de săptămâna trecută demersurile pentru contestarea la CEDO a soluției Tribunalului București. I s-au alăturat până acum peste 30 de victime.

Citeşte comunicatul de presă integral