Europarlamentarul Vlad Gheorghe analizează soluția de a contesta la CEDO decizia din dosarul 10 august.

Gheorghe se arată dezamăgit de decizia Tribunalului București de a clasa dosarul privind intervenția violentă a Jandarmeriei asupra cetățenilor care protestau pașnic. Într-o postare pe Facebook, acesta face un apel către cetățenii care vor să i se alăture în demersul de a sesiza Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO).

„Este o decizie inexplicabilă și aștept motivarea. Un lucru este sigur: MERGEM MAI DEPARTE PENTRU DREPTATE!

Aștept mesajele voastre la adresa [vlad @ vladgheorghe . ro] – cu cât suntem mai mulți, cu atât acțiunea noastră este mai puternică. Odată publicată motivarea vom avea o direcție mai clară privind acțiunea noastră”, a explicat europarlamentarul USRPLUS.

Vlad Gheorghe a anunțat că acțiunea nu va presupune niciun cost pentru doritori. Iar datele lor vor fi folosite exclusiv pentru sesizarea privind dosarul 10 August.

„Aveți încredere că nu s-a terminat. O lume întreagă a văzut ce au fost în stare Dragnea, Carmen Dan, Speranța Cliseru și șefii Jandarmeriei să facă împotriva cetățenilor pașnici. Aceştia erau copii, femei, persoane în vârstă, cu dizabilități, oameni cu mâinile ridicate ca mine care doar protestau împotriva infractorilor.

Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti! Trebuie să fim uniți și să ne cerem DREPTATEA pe toate căile!”, a mai scris Vlad Gheorghe.

Vlad Gheorghe este una dintre cele mai cunoscute victime ale violențelor din data de 10 august 2018. Imaginile în care acesta stă cu mâinile ridicate, în timp ce un jandarm îl lovește cu bastonul până îl doboară, au șocat întreaga țară.